10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (2024)

Heb jij schrik dat je spijt gaat hebben van bepaalde keuzes bij het plannen van je huwelijksfeest? Wil je weten waar je op kan letten zodat je zeker geen ‘wedding regrets’ zal hebben? Wij verzamelden voor jou de top tien zaken waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk! Ontdek ze in dit artikel en lees ook wat je best wél doet.

Foto (boven): Ceremoniespreker: Fire Sparks - Fotograaf: Kevin Vandenberghe

1. Zich laten beïnvloeden door te veel meningen

Je huwelijksdag staat volledig in het teken van jou en je partner. Maak er dan ook een dag van die helemaal naar jullie wensen is ingevuld. Al snel kan je je laten beïnvloeden door meningen van anderen. Als de aanbevelingen echter niet bij jullie passen, kan je daar later spijt van krijgen. Bespreek dus goed op voorhand met je partner wat júllie willen en denk twee keer na over de adviezen van vrienden, familie of bronnen op social media, vóór je ze toepast op jouw huwelijk. Leg je oor zeker te luister, je kan absoluut goede ideeën opdoen! Als ze echter niet binnen jullie visie passen, laat je ze beter varen.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (1)

2. Niet de juiste leveranciers inhuren

Jouw huwelijksfeest staat of valt met de juiste leveranciers. Koppels hebben vaak spijt dat ze niet genoeg research deden naar kwaliteitsvolle leveranciers. Neem daarom de tijd om de juiste matches voor jullie feest te vinden, en kies voor professionele leveranciers die al veel huwelijken in hun portfolio hebben. Bekijk hun website, social media, foto’s van voorbije huwelijken, reviews en plan een kennismakingsgesprek in om te zien of er een klik is. Zo ben je gerust dat je de juiste leveranciers gekozen hebt! Op House of Weddings vind je alvast de beste en meest betrouwbare huwelijksleveranciers, mét kwaliteitslabel.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (2)

3. Geen proefsessie voor je haar & make-up

Bruiden die op voorhand geen proefsessie voor hun bruidskapsel en make-up inplannen bij hun hair & make-up artiest, hebben hier later vaak spijt van. Als op de dag zelf het resultaat niet is zoals verwacht, kan er nog weinig aan gedaan worden - of dien je opnieuw te beginnen en verlies je tijd. Hier kan al wat stress bij komen kijken, terwijl je gewoon wil dat ‘s ochtends alles vlot verloopt en dat je er meteen tiptop in orde uitziet! Laat je haar en make-up dus zeker op voorhand al eens doen in de stijl die je voor ogen hebt. Tijdens de proefsessie kan je altijd bijsturen en aanpassingen laten maken. Zo kan je er gerust in zijn: op je huwelijksdag zal je helemaal stralen!

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (3)

4. Geen back-up plan voor als het regent

Iedereen hoopt op mooi weer voor hun trouwdag. Tijdens de zomermaanden plannen velen dan ook hun huwelijksfeest (groten)deels buiten. Voorzie hierbij echter ook altijd een back-up plan voor als het toch regent. Zeker als je in België trouwt, kan het weer al eens voor verrassingen zorgen. Hou dus rekening met alle weersomstandigheden en voorzie een alternatief voor jouw openlucht ceremonie of receptie. Ga na of je feestzaal ook een beschikbare binnenruimte heeft, of er plaats is voor een feesttent (die groot genoeg is voor jouw aantal gasten), en voorzie doorschijnende of andere leuke paraplu’s en eventueel een alternatieve indoor locatie om je trouwfoto’s te nemen.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (4)

5. Niet de juiste mensen uitnodigen

Het is verleidelijk om veel gasten uit te nodigen op je bruiloft om deze dag met iederéén te delen. Je ouders willen misschien dat je ook hun kennissen uitnodigt. Familieleden die iets verder van jou staan, kunnen een uitnodiging verwachten. En de meeste gasten zullen wellicht graag een plus one meebrengen, ook als jij die niet (goed) kent. Veel koppels hebben er na hun huwelijksfeest spijt van dat ze (te) veel mensen uitnodigden die niet zo dicht bij hen staan. Vaak hadden ze achteraf liever gekozen voor een kleinere kring mensen die ze goed kennen en er het liefste bij hebben. Als je ouders bijleggen bij je huwelijk, begrijpen we dat je hen tegemoet wil komen. Probeer hier een gulden middenweg in te vinden en nodig de mensen uit die jij ook kent en er graag bij hebt, eventueel slechts voor een bepaald onderdeel van de dag - zoals de receptie of het dansfeest.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (5)

6. Geen professionele fotograaf inhuren

Je trouwdag is één van de mooiste dagen van je leven. Hier wil je zoveel mogelijk herinneringen aan overhouden. Geen professionele fotograaf inhuren is daarom één van de grootste wedding regrets bij getrouwde koppels. Reken dus vooral niet op je nichtje die graag foto’s trekt of de gasten die enkele leuke kiekjes vastleggen, en huur zéker een professionele fotograaf in. Die volgt je de hele dag en legt als de beste al jullie momenten vast in prachtige beelden. Je houdt er de mooiste trouwfoto’s - in hoge kwaliteit en professioneel bewerkt - aan over, en je herinneringen aan deze bijzondere dag zijn voor altijd verzekerd! Elke keer dat je je foto’s terugziet, herbeleef je jullie dag en geniet je opnieuw met volle teugen.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (6)

7. Te veel alcohol drinken

Ook (te veel) alcohol kan je herinneringen van deze once-in-a-lifetime dag in de weg staan. Te veel alcohol drinken is daarom één van de dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk. Een black-out hebben en een deel van je huwelijksfeest vergeten, wil je op jouw huwelijk absoluut vermijden. Drinken met mate is dus de boodschap! Als je weet van jezelf dat je hier deze avond niet goed over zal kunnen waken, kan je altijd een vriend(in) aanstellen om je af en toe een watertje te brengen.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (7)

8. Geen professionele videograaf inhuren

Soms kiezen koppels ervoor om geen videograaf in te huren om kosten te besparen. Ook hier hebben koppels later echter vaak spijt van. Een videograaf geeft een extra dimensie aan jouw herinneringen door emoties vast te leggen op een manier dat foto’s dat niet kunnen. Jouw dag wordt chronologisch vastgelegd, in bewegende beelden, waardoor jullie je dag echt helemaal opnieuw kunnen beleven. Geef deze taak ook niet aan ‘nonkel Jos die wel goed kan filmen’, en schakel absoluut een professionele videograaf in - deze is van onschatbare waarde!


9. Geen momentje met elkaar inplannen

Plan je huwelijksdag niet té vol, waardoor je weinig of geen momentjes hebt om tussendoor samen even te ontspannen en stil te staan bij het bijzondere gebeuren. Veel koppels zouden dit achteraf anders aanpakken. Jullie willen jullie dag bovenal samen beleven. Breng dus voldoende tijd met elkaar door en plan enkele adempauzes in om met jullie tweetjes te genieten.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (8)

10. Te veel zelf willen doen

Last but definitely not least: durf los te laten. Bruiden en bruidegommen die te veel zelf willen doen, zijn op hun huwelijksdag vaak bezig met alles te coördineren, waardoor ze zelf ‘vergeten’ om te genieten. Schakel daarom een wedding planner in zodat jullie volledig kunnen loslaten en ontspannen. Als je geen wedding planner hebt, besteed dan bepaalde taken uit aan enkele vrienden of familieleden die dit zien zitten. Maak hier duidelijke afspraken in en zorg er met een draaiboek voor dat iedereen goed weet wat er wanneer van hen verwacht wordt. Zo hoef jij je op jullie huwelijksdag geen zorgen te maken en heb jij meer tijd om te genieten.

10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (9)

Maak je geen zorgen, zolang jullie je huwelijk plannen zoals jullie dat willen, en even bovenstaande wedding regrets in gedachten houden, zullen jullie enkel maar met een grote glimlach naar jullie huwelijksfeest terugkijken. Happy planning!

Leesmeer over dit onderwerp via deze links...

  • Je huwelijk plannen zonder stress? Dat doe je zo!
  • De voordelen van een wedding planner op een rijtje gezet
  • Het belang van een goede huwelijksfotograaf
  • Het belang van kwaliteit bij een wedding video​​​​​​​
10 dingen waar koppels spijt van hebben na hun huwelijk (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6575

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.